Stress en burn-out

Te sterke en langdurige stress kunnen je in een toestand van emotionele, mentale en fysieke uitputting doen belanden. Een burn-out. Hulpeloosheid, hopeloosheid, cynisme en boosheid horen daar vaak bij. Uiteindelijk kan je het gevoel overheersen dat je niets meer te geven hebt.

Een biodynamische massage geeft ontspanning. Door met aandacht contact te maken met je lichaam (huid, spieren, bindweefsel of botten)  gaat de levensenergie op verschillende niveaus in ons lichaam weer stromen.

Het autonome zenuwstelsel reguleert belangrijke lichaamsprocessen zoals de hartslag, bloeddruk, lichaamstemperatuur, ademhaling, de spijsvertering enzovoorts, en bestaat uit het parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Deze twee systemen dienen met elkaar in balans te zijn. Bij burn-out is het sympathische zenuwstelsel, het deel dat voor actie zorgt, over geactiveerd.

Parasympatisch herstel is noodzakelijk, omdat dit het lichaam in een rust- en herstelstand zet. Levensenergie komt weer beschikbaar: compact in onze botten, krachtig stromend als we onze motorische spieren gebruiken, zacht stromend en pulserend in de vochthuishouding van ons bindweefsel en onze bloedsomloop, en in fijne subtiele trillingen in het energieveld van onze aura. Dit gaat gepaard met emoties als verdriet, woede, irritatie of pijn. Alles is welkom en mag er zijn. Door hier ruimte aan te geven en spanningen af te voeren ga je rust, plezier, vertrouwen en optimisme ervaren.

Vastzittende spanning in je lijf
Een verhoogde spanning in je lichaam (verkrampte spieren, hoofdpijn, gespannen schouders, maag of anders) kunnen (onbegrepen) fysieke klachten geven.
Tijdens een biodynamische massage wordt je je bewust van (waar) de spanningen in je lichaam zitten en vandaan komen. Je zult ervaren hoe het lichaam door aanraking kan ontspannen. Het lichaam heeft een enorm zelf genezend (regulerend) vermogen. Dat kun je leren aanspreken. Het leidt tot herstel en emotioneel welzijn.

Lees verder >>

Leven, passie, zingeving
Biodynamische massage therapie is gericht op het vrijmaken van energie, op het ruimte geven, mobiliseren, vitaliseren, bevestigen of begrenzen. Vanuit je je authentieke levenskracht en in verbondenheid weer in het leven staan, je hart weer sneller voelen kloppen, vanuit je passie leven en je energie weer voelen stromen.

Lees verder >>

Rouw en verlies
Verlies van een dierbare (recent of lang geleden), het verlies van gezondheid, van relaties, van werk of van verwachtingen, het kan een grote inbreuk maken op je bestaan. Het contact met je eigen emoties, met je levensenergie kan verloren zijn gegaan, en er kunnen gevoelens van onzekerheid, depressie, schuld en schaamte zijn ontstaan.

Lees verder >>

Zelfwaardering en onzekerheid / Jezelf durven te zijn
Een lage zelfwaardering gaat vaak samen met een groot gevoel van onzekerheid. Biodynamische therapie helpt je meer te weten te komen over wat je werkelijke verlangens en behoeftes zijn. Je wordt je lichaam gewaar. Letterlijk. Je ontwikkelt een nieuw gezond zelfbewustzijn en zelfinzicht.

Lees verder >>