Rouw en verlies

Verlies van een dierbare (recent of lang geleden), het verlies van gezondheid, van relaties, van werk of verwachtingen, het kan een grote inbreuk maken op je bestaan. Het contact met je eigen emoties, met je levensenergie kan verloren zijn gegaan en er kunnen gevoelens van onzekerheid, depressie, schuld en schaamte zijn ontstaan. Biodynamische massage therapie is een zachte methode. Het is ondersteunend en geeft ruimte aan het gevoelde verdriet in plaats van het verdriet te willen wegnemen. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn kan enorm behulpzaam zijn bij het verwerken en het aanvaarden van het verlies. Tijdens een biodynamische massage leer je waar te nemen wat er in je lichaam gebeurt, wat er verandert, wat prettig voelt of juist minder prettig is en wat je doet als iets minder prettig voelt. Je zult merken dat als je middenrif kan ontspannen, de ademhaling dieper en vrijer wordt. Een goede doorstroming wordt gestimuleerd en je vitale energie komt vrij.

Vastzittende spanning in je lijf
Een verhoogde spanning in je lichaam (verkrampte spieren, hoofdpijn, gespannen schouders, maag of anders) kunnen (onbegrepen) fysieke klachten geven.
Tijdens een biodynamische massage wordt je je bewust van (waar) de spanningen in je lichaam zitten en vandaan komen. Je zult ervaren hoe het lichaam door aanraking kan ontspannen. Het lichaam heeft een enorm zelf genezend (regulerend) vermogen. Dat kun je leren aanspreken. Het leidt tot herstel en emotioneel welzijn.

Lees verder >>

Leven, passie, zingeving
Biodynamische massage therapie is gericht op het vrijmaken van energie, op het ruimte geven, mobiliseren, vitaliseren, bevestigen of begrenzen. Vanuit je je authentieke levenskracht en in verbondenheid weer in het leven staan, je hart weer sneller voelen kloppen, vanuit je passie leven en je energie weer voelen stromen.

Lees verder >>

Stress en burn-out
Te sterke en langdurige stress kunnen je in een toestand van emotionele, mentale en fysieke uitputting doen belanden. Een burn-out. Hulpeloosheid, hopeloosheid, cynisme en boosheid horen daar vaak bij. Uiteindelijk kan je het gevoel overheersen dat je niets meer te geven hebt.

Lees verder >>

Zelfwaardering en onzekerheid / Jezelf durven te zijn
Een lage zelfwaardering gaat vaak samen met een groot gevoel van onzekerheid. Biodynamische therapie helpt je meer te weten te komen over wat je werkelijke verlangens en behoeftes zijn. Je wordt je lichaam gewaar. Letterlijk. Je ontwikkelt een nieuw gezond zelfbewustzijn en zelfinzicht.

Lees verder >>