Lichaamsgerichte Therapie

Ik zit te veel in mijn hoofd. Ik wil meer voelen. Ik wil passie voelen, dat ben ik kwijtgeraakt. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik loop vast, het is me allemaal te veel. De werkdruk is hoog en ik weet niet hoe ik er iets aan kan doen. Moe, ik ben vaak moe. Ik ben alleen maar aan het zorgen, ik word geleefd. Ik weet niet wie ik zelf ben en wat ik wil”, enzovoorts.
Als dat voor jou ook zo is en je hebt een steuntje in de rug nodig dan is lichaamsgerichte therapie een goede aanpak. Met een combinatie van massage, bewust ademen, voelen en praten krijg je weer de beschikking over je eigen energie. En het helpt je echt om stappen te zetten, in beweging te komen en dichter bij jezelf te komen.

Biodynamische massage therapie
In de Biodynamische massage therapie staat bewustwording en kennis van de processen die zich in je lichaam afspelen, centraal. Het lichaam heeft een eigen lichaamswijsheid die je kunt aanspreken, bevragen en waar je naar kunt luisteren.

Het woord “biodynamisch” betekent leven (bios) en beweging (dynamisch), of wel: het weer in beweging brengen van jouw eigen levensenergie. We hebben allemaal vanuit onze geschiedenis niet alleen te maken met positieve energie, maar ook met gestagneerde energie.  Door met aandacht heen en weer te bewegen tussen deze twee energie vormen (stroom en stagnatie), ga je ervaren dat emoties als pijn, angst of boosheid plaats gaan maken voor acceptatie, ontspanning, vreugde, passie en liefde voor jezelf en anderen. Door je groeiende bewustzijn ga je ruimte ervaren.

Als biodynamisch therapeut werk ik voortdurend in contact met jou. We onderzoeken samen, wat er speelt, zodat je kunt volgen wat er in je lichaam gebeurt.
Wat ik bied is ondersteuning, draagkracht en het vertrouwen dat het vermogen van het lichaam om zichzelf te helen, weer beschikbaar komt.